söndag, december 27, 2009

En superdag på cykeln

Idag fick jag min present - one helluva day on the bike!

18 mil i bergen. Där vi körde Sa Calobra (första gången för mig), Piggen baklänges, och sen Col de Soller från norra sidan, även det nytt för mig. Därav förträffligheten med dagens cykelutflykt.

Vi startade 09:00 och tog oss via småvägar i ostlig riktning ovanför Palma.

http://www.bikeroutetoaster.com/Course.aspx?course=92793

Rundan ser ut som på länken, liten ändring första milen.

En bild från toppen av Sa Calobra, Matte på bron

Sa Calobra, för er som inte upplevt det, är ungefär som när man byggde bilbana när man var liten. Sjuka konstruktioner insprängt i ett härligt bergspass, där man först kör ner till en liten hamn vid havet för att sen köra 9,5 km uppför. Känslan när man ser ett sånt landskap och solen skiner är euforisk, det jobbiga försvinner.

This is what I'm talking about

På väg upp till Piggen var det ruskigt kallt och blåsigt. Sen var det grym utförsåkning i 19 minuter, nice, man får en del adrenalin kan jag lova. Sen blev det fika i Soller. Uppför kullen i Soller stannade Fredrik precis före serporna började. Jag rullade förbi och skrek jaktstart. Fredrik hade nämligen sett stark ut idag, han är i bra form. Sen är han en tävlingsmänniska som går igång rätt lätt. Det räcker att säga skidskytte så får han bula i brallan ;-)

Han tog upp jakten och krympte avståndet, jag blev ganska knäckt men höll ifrån, sen ökade motståndet och jag gick ifrån lite mer innan toppen. Det här kommer jag få äta upp, men jag är ju sällan ödmjuk, Jante är inget för mig ser ni.

Sen var det transportsträcka hem, segt och med krampkänningar, men skönt väl hemma som vanligt. Det tog 9 timmar, åtta av dessa var effektiv cykling.

- Vad ska ni göra i morgon då

- Vadå? cykla såklart!

Adios

Magnus

2 kommentarer:

  1. Jag minns men jag förstår om Brunna hellriders helst vill glömma dagens högsta topp, Piggen, som vi cyklade uppför baklänges. Där kom man i ensam majestät cyklande sista biten, lika ensam som när Bernt Johansson vann OS-guld i Montreal.

    Fredrik

    SvaraRadera
  2. Ser klart mulligare ut än nån minusgrad och snömodd.
    Sa Calobra och piggen samma dag, brukar kännas fint i buggarna dagen efter.
    Man kan verkligen skratta sig harmynt när man hojar på mallis.
    /Nypan

    SvaraRadera