måndag, juli 20, 2009

I feel the need.... - The need for speed!

Idag fick jag ett mess från Mattias. En kille jag lärt känna från Happymtb. Han gillar att cykla hårt och snabbt. Dessutom cyklar han långt också, han hade i alla fall 17 mil i benen från igår. Egentligen skulle jag simma efter jobbet, men eftersom vädret var kalas så ryckte det i spirorna.
17:32, lite småstressad efter jobbet med käk och färdkost samt ombyte så rullade jag ner till stationen sen som vanligt. Mattias stog och väntade. Även han har ny cykel, plus en del nya prylar, bla ett par grymt snygga vita dojjer som han dealade till sig i samband med cykelköpet. Efter lite beröm om respektive cyklar rullade vi iväg mot Roslagen (vad annars).
När vi lämnat Sollentuna och nått upp till "kringelikroken" eller vägen förbi Skålhamra så sattes farten igång rejält. Vi mosade på så att syran sprutade ur öronen, kränkningsfart kan man kalla det. Stora vägen ner mot Vallentuna kom som en befrielse. Vi rullade sedan genom V-tuna och ut på dom riktigt fina vägarna i Roslagen, det är så vackert så det gör ont, som Roberto Vacchi hade utryckt det! Biltomt, slingriga vägar, sol, värme och full fart.
Det blev för min del 11 mil och för Mattias kring 12 tror jag. Fast med tanke på fartleken vi körde så känns det som 20 mil i benen.
Nedan ett par bilder, Mattias nya plastjonne, illustrationen visar hur man suger i sig en gel. På mig blev det en lite mer actionfylld bild. Fotograftävlingen vann jag iaf inte.
/ Magnus

söndag, juli 12, 2009

Triathlondebut

Idag körde jag Väsby-triathlon. Min första tri-tävling kan man säga. Egentligen körde jag Stockholmstriaden 1998, men det är preskriberat. (bild från löpningen längst ned, rålis med Västerbron bakom).
Jag var inte direkt utvilad idag, både sprang och cyklade igår och hade även styrketränat i fredags. Alltså inte så fräscha ben; tanken var att få testa min utrustning och träna växlingar. Hur som helst var jag tvungen att kliva upp 7:15 då starten gick 9:00, surt att gå miste om en sovmorgon. Det tog 30 min att cykla dit, perfekt uppvärmning. I Ipoden snurrade Michael Jackson. Man in the mirror hann jag nog med 4-5 gånger (lite små-autistisk ibland), en favorit kan man säga, och den går nog in på min topp 10 till och med. Kontemplerade härom dagen kring den hysteri med hyllningar etc. av MJ, varför tänkte jag. Hans musik har ju funnits tillgänglig ett bra tag, varför måste "alla" spela den nu? Då slog det mig att det är ju först när någon dör som legendstatusen uppstår, och det är där vi är nu - så fortsätt hylla, lyssna och what ever, det förtjänar kungen av pop.
Nåja, nu var det triathlon det gällde. Kring 40 pers var det i min klass - motionsklassen, som var den enda att tillgå idag. Det var alltså ingen statustävling direkt. Distanserna 750 m, 20 km, 5 km, eller sprint som det heter, skulle avverkas. När starten gick missade jag att sätta igång pulsklockan, sålunda inga mellantider. Det blev ganska trångt och jag fick verkligen känna på hur det kommer bli framöver, det gäller att hålla koll åt alla möjliga håll. Efter bara 100 m kände jag att det var slut på tryck i armarna. Jag hittade då ett par fötter att hänga på och kunde hålla skaplig fart utan att anstränga mig för mycket. Jag tror jag var 14-15:e ur vattnet. Sen var det dags för nya hojjen att bekänna färg. Den gick som tåget och jag cyklade om 7-8 stycken under dom fyra 5 km-varven. Ut på löpningen låg jag sexa och ingen inom synhåll. Benen var rejält tunga nu. Jag lyckades i alla fall komma ifatt en kille och hade visuell kontakt med en till. Slutade 5:a på 1:07, med en löpning på strax under 20 min, jag tror cykeln tog ca 30 min och simmet 16 typ. Jag kan nog kapa 2 min på löp och en 2-3 på sim inom en snar framtid. Cykling är ju den starka sidan och den behöver jag inte fokusera lika mycket på.
Nu vet jag vad jag har att jobba på och hur kroppen och knoppen känns under ett triathlon. Utrustningen funkade kanonbra.
Bilderna nedan är tagna av en funktionär.
// Magnus

söndag, juli 05, 2009

Äntligen en tempohoj

The heat is on-veckan är över verkar det som. Jag hade semester men fick inte mycket avkoppling i solen. Måndag-lördag ägnades åt att måla föräldrarnas hus, samt snickra litegrann. Det känns som en väldigt väl spenderad tid ändå. Jag har ju umgåtts med familjen och ätit mammas goda mat hela veckan. Träningen har ,under förutsättningarna med jobbande 10-12 h/dag, skötts hyggligt. En hel del simning i öppet vatten med våtdräkt och lite löpning har det blivit.
Under veckans gång kollade jag även runt lite på tempocyklar eftersom jag bestämt mig att jag "måste" ha en sån. Ärligt så orkade jag inte vänta. Så sedan i fredags är jag innehavare av en Orbea Ora. Det är ingen värstingmodell, men gjord av kolfiber och med Shimano 105 komponenter, samt Mavic cosmic elite hjul. Hjulen har en 3 cm aerokant, dock alu all the way. Men jag är grymt nöjd och hjul blir det till nästa säsong.
Idag körde jag och Matte simning med direkt påföljande cykling. Jag simmade 2000 meter non-stop, vilket fungerade superbra. Just nu är jag inte alls orolig för simningen på Järnmannen. Sen knallade vi hem och drog ut på cyklarna för 10 mil i Roslagen, nice som vanligt. Det blev lite fartlek och den nya hojjen kändes fantastisk när man låg mellan 35 och 45 km/h. Matte passade på att testa sina nya Cosmic carbone hjul.
I morgon ska jag jobba - blääää!
Nedan lite bilder. / Magnus