söndag, mars 22, 2009

Mälaren runt 21/3

Eftersom våren hälsade på under helgen så hängde vi på ett gäng från Happymtb runt mälaren. En förutsättning hade på förhand varit att det skulle vara räserväder. Ungefär 33 mil skulle avverkas inklusive ett 20-tal skyltspurter.
Starten gick från Welcome hotel i Barkarby kl 06:00, vi rullade hemifrån 05:30 för att vara där i god tid, morgonpigga som vi är. Det hade precis börjat ljusna ute, och nattens kyla låg alltjämt kvar. Längs vägen genom stan plockade vi upp några glada cyklister, och när vi lämnade Hornstull över Liljeholmsbron var vi 13 personer. En del bekanta ansikten och en del nya.
På Shell i Södertälje var första stoppet, där blev det kaffe och bulle för de flesta. Det var glada miner och pigga ben. Nästa stopp blev i Strängnäs, även då på en bensinmack. Här började den riktiga rundan kan man säga, eftersom man kan ta en genväg upp till Enköping och därmed "bara" köra 20 mil. Detta 
kallades flickvarvet. Det säger en del om kalibern på Happycyklister när en 20-milarunda den 21:a mars med start kl 6 kallas för flickvarv.
Vi var nio pers som tog sikte på Köping. Staden som ligger längst till väster på Mälaren. Där skulle vi bli välkomnade av några happyiter som bjöd på ett fantastiskt fikabord. Dessa tre herrar gjorde oss sedan sällskap i en knapp timme till Västerås där dagens första måltid intogs, i form av hamburgare. Det stoppet räddade min (Magnus) dag då jag dragits med kramper de senaste 10 milen; formen är sådär så här års. 
Etappen till Bålsta, där sista stoppet blev, gick på fina, slingriga vägar - mulligt skulle dagens teamleader Bigmollo uttryckt det! Mörkret gjorde även sitt intåg, och lamporna tändes. Vilket gav ytterligare en dimension till långcykling.
Väl i Barkarby igen kl. 21 klev vi in på restaurangen Lilla Barkarby för att njuta av ett par Belpils. Detta är en tradition som det här gänget från Happy har. Första men definitivt inte sista gången för min del.
 Samtliga foton av Johan "Bigmollo" Mölleborn
/Magnus

2 kommentarer:

  1. Härligt härligt! Räkna med fler liknande rundor i framtiden, så fort snön har försvunnit.
    Mulligt var ordet.
    /J

    SvaraRadera
  2. Vet inte om jag får skriva här eftersom jag körde flickvarvet...skäms som en hund;-)

    /Danne

    SvaraRadera