måndag, april 25, 2011

40+30 mil från Tumba

I helgen har det blivit mycket cykling. I fredags blev det 40-milaren från Tumba och igår 30-milaren från samma ställe.

40-milaren lockade ett 40-tal cyklister. 06.15 gick starten. Vi hade en fin medvind på vår resa söderut. Förstagruppe bestod till en början av runt 25 man som tunnades ut allteftersom. Första stämpling i Sillekrog. Efter 12 mil fick vi vänta en kvart på bilfärjan. Efter stämplingen i Söderköping var vi ett fint gäng på 8 cyklister som kom iväg. De andra hade helt enkelt tröttnat på vår höga fart. Vi jobbade på bra och tog hyfsat korta stopp. Efter 14.10 var vi tillbaks i Tumba.

I går var det inte lika fin uppslutning. Cirka 15 stycken till start. I motsats till 40-milaren så skulle vi få motvind den första biten och avsluta med medvind istället. Helt klart skönare. Vi rullade iväg kl 8 från Tumba. Vi var nu 8 stycken i förstagruppen. Efter några mil blev vi 7. Fram till kontrollen i Läggesta höll vi 7 ihop. Med oss i gruppen var en kille på fixed. Kanske inte det bästa sällskapet i en klunga eftersom maxfarten på en sådan ligger på cirka 45. Vilket leder till att det i varje nedförsbacke så blir det lucka. Så en bit efter Läggesta fick han och en till släppa i en lång utförskörning. Då var vi 5 kvar som stretade på i den lätta motvinden. Efter 9 mil var vi 4 och efter 13 mil var vi tre kvar. Jag Calle Mölleborn och en Nyköpingsgubbe som hade visat framfötterna i varenda uppförsbacke. Med 13 mil kvar var hans framfötter lite trötta då jag och Calle hängde av honom för gott. Resten av milen flöt på fint med korta stopp och delat dragjobb i mestadels medvind. Efter 10.15 stämplade vi i Tumba.

Tack för sällskapet på både 40 och 30-milaren Calle. Starkt kört!

/Mattias

fredag, april 15, 2011

Überkränkare Näsvik

Gårdagen bjöd på ett långpass med Fredrik och David. Den sistnämnda är en en Sveriges bästa triatleter på långdistans och favoritgrenen är cykel. Han är för övrigt ett av de starkare loken i Sub7-gänget på VR.

Vi möttes upp vid Hornstull kl 10. Uppvärmningen dit för egen del var dryga 3 mil som avverkades med pigga ben och positiv känsla i kroppen. Vi rullade söderut med siktet inställt på Södertälje. Fredrik och David i par längst fram och jag precis bakom. Efter transportsträckan efter Södertälje körde vi gamla Strängnäsvägen, en gammal bekant från halvvarvet runt Mälaren. Nu trissades farten upp något och vi körde på ett led. David och Fredrik tog det mesta av jobbet medan jag gjorde några sporadiska inhopp. I närheten av Marirefred svängde vi vänster på den ordentligt kuperade 223an. Här någonstans började föreställningen. David stod i princip för allt dragjobb medan jag och Fredrik låg på rulle och blev mer och mer slitna. Han mosade sönder oss med ett stabilt och högt tempo mil efter mil. Något av det sjukaste jag varit med om. Gnesta passerdas med ett snabbstopp på Statoil. Sedan blev det Tumbas 20-milasträckning till Södertäje. Nån mil innan fikat vid Rosenhill var Fredrik helt färdig. Han brukar säga att han hellre "dör" än släpper rullen. Jag var också ordentligt sliten men kunde i alla fall ligga kvar på rullen. Vi slog av lite på takten sista biten till Rosenhill. Där satt det fint med en fika i solen. Sedan rullade vi vidare med trötta, utom David, ben in mot stan. Efter det återstod bara de sista 3 milen hem på egen hand. Totalt blev det 256 km. Kände mig helt förstörd hela kvällen i går.

Nu är det full laddning inför 30-milaren från Täby på lördag. Taktiken blir att gå med i första gruppen men att spara så mycket kraft som möjligt, alltså inga tokförnigar som på 20-milaren för två veckor sen. På söndag är planen att köra en 17-milare med med Hofvets Sub8-grupp från Vikskolan-Hallstavik t o r.

/Mattias