söndag, januari 30, 2011

Port de Valdemossa - nice surprise

Idag blev det en sväng upp mot Valdemossa och lite av kuststräckan. Några hårda intervaller var inplanerade. Den första blev i stigningen upp mot Valdemossa. Det blev runt 20 minuter hårt jobb för hjärtat. Efter Valdemossa tog jag en avstickare från kustvägen ner till Port de Valdemossa. Det var första gången jag cyklade den biten och det blev en glad överraskning. En riktigt härlig serpentinväg med en underbar utsikt från toppen. Får ni chansen så ta gärna en sväng ner. Bara 360 höjdmeter. Väl nere i byn var det bara att vända om och kötta på dagens andra intervall. Denna tog också runt 20 minuter och hjärtat fick sig en omgång till. Sedan körde jag vidare mot Esporles och rakt igenom Palma och hem.

För två veckor sen fick jag lite känning i en hamstringssena som jag har känt av lite grann när jag kört trainer i nov och dec. Detta har gjort att jag fått tänka över mitt upplägg lite. först blev det lite vila och lite styrketräning, på inrådan av Magnus. Nu har jag kommit igång och cyklat igen. Men inte de långa passen som jag hade tänkt. Utan det blir bara runt 3 timmar och hårdkörning där det passar, oftast i bergen. Kör på så här ett tag och förhoppningsvis ska jag kunna köra lite längre sträckor snart. Man är ju trots allt en randonneur :).

Bjussar på lite bilder från toppen av Port de Valdemossastigningen




/Mattias

onsdag, januari 12, 2011

Hola!

För tillfället befinner jag mig en bra bit ifrån kalla och mörka Sverige. Närmare bestämt på Mallorca, där jag har varit sedan början på januari och kommer att vara fram till 1 april.

Hittils har det blivit knappt 50 mils cykling fördelat över 5 dagar. Målsättningen så här i början är framförallt att successivt vänja kroppen vid att sitta på cykeln igen. De värsta stigningarna får vänta ett tag till. Men jag har i alla fall hunnit med Sollerstigningen och kustvägen mellan Soller och Valdemossa. Det har också blivit lite "tråkigare" cykling i form platturer norr och österut sett från Playa de Palma där hotellet ligger. Bjuder på lite bilder för er som halkar runt i snömodden. 

                                         Sollerstigningen
                                         Strax utanför Deia
                                        Deia
                                         Paus i solen längs kustvägen (Deia)

Nu har miljakten satt igång på allvar. Nu slipper ni förhoppsningsvis se fler nollor i protokollet.

/Mattias